Wednesday, June 1, 2011

Alamak, Kredit Saya Kena Potong! -Part 2


Assalamualaikum..

Dah lama tak jengah blog ni dek kerana sibuk dengan keje2 hakiki kat MEPS ni..
Setiap hari kami selalu terima complaint dari pelanggan Maxis/Hotlink tak kira peringkat umur bahawa kredit atau akaun mereka telah dicaj tanpa pengetahuan mereka. Post ni merupakan lanjutan bagi post yang terdahulu [klik di sini]. 
Post yang lepas cuma diberikan cara umum untuk STOP ECP yang nombor penghantarnya bermula dengan 3XXXX. Biasanya terdapat lagi satu jenis yang dipanggil Maxis Content Provider yang mana nombor penghantarnya bermula dengan 2XXXX. Ada service yang sememangnya FREE OF CHARGE tapi ada juga yang dicaj pada akaun kita.
Di sini saya senaraikan beberapa service yang kerap kali menghantui pelanggan kami terutamanya pelanggan Hotlink.
  • Langkah yang pertama hantar mesej kepada nombor yang berkenaan dengan menaip keyword yang betul seperti di dalam senarai di bawah.
  • Tunggu msesej balasan yang akan memberi kita satu link WAP yang akan menghantar kita terus ke halaman untuk membatalkan langganan kita.
  • Klik link tersebut, cari perkataan UNSUBSCRIBE dan tunggu mesej yang mengatakan "Your subscription has been terminated.Thank you for your patronage".
Nama ECP
Keyword
Nombor
Gamezbots
STOP GB
27300
Gameloft
STOP GC
22810
BOTS
STOP BOTS
27117
MTweeter
STOP MT
27770
Maxis FB2Mobile
STOP FB
23223
Hidup
STOP HD
26700
U8Mag
STOP MG
27730
U8Comic
STOP COMIC
26888
FINDER 301
OFF FINDER301
301
Fren Club
STOP ALL
22919
SCARY
STOP ALL
27887
EA (Games)
STOP EA
27100
Mlife
STOP ALL
27997
HOTMG
STOP HOT
26333
G-ROOM GLU
STOP GLU
26868
Moko.Mobi
STOP MOKO
23668
Speesh
STOP SPEESH
28282

Pesanan khidmat masyarakat: Jangan terpedaya dengan mana-mana sms yang mempelawa kita melanggan secara percuma dengan mereka. Biasanya hanya percuma untuk pendaftaran sahaja tetapi setiap content yang kita terima akan dicaj oleh mereka.

136 comments:

Anonymous said...

how to stop this service

KakNaa said...

1.type the respective keywords ie STOP GB and then send to the number.
2.wait for the reply, go to the link and click UNSUBSCRIBE

Anonymous said...

hye, sy nak tanya la..
mcm mana nak stop service twitter?
sy tak ada join twit tu tp tolak kredit tibe2..
dah send stop kat 28933 tu tapi tu just stop kan notification saje..
so kredit tetap kene tolak..
mcm mana ye?

KakNaa said...

awak try taip STOP TW dan send ke nombor 28933

KakNaa said...

ataupun try taip STOP TWEET2ME dan send ke no 28933

Anonymous said...

kak na,nk tnye la..
cmne nk st0p msg dpd 23273???
kdg2 ari2 dia ptg kdit. klw x rm2, rm1..cdey la gni...tlg yer

Anonymous said...

kak na? mcm mne nk stop mtweeter..dh try kt msj 27770 pun tetap duit kna tolak...poning kpla!!!!

KakNaa said...

sorry ya..lambat respond..
1. utk mtweeter tu ada tak masuk kat link yang diberi lepas kita anta STOP MT. Kena masuk link tu baru boleh betul2 UNSUBSCRIBE.Kalu tak boleh masuk web tu, cuba tukar sim card masuk HP lain..
2.kalu utk no 23273 tu, kena send STOP MDV.

Anonymous said...

naper stop u8 comic x ley.............

KakNaa said...

dah try send STOP COMIC ke 26888?

Anonymous said...

kak na tq dgn adanya blog masalahkannye pun dpt diselesaiknnye..pun...hadoi...

Anonymous said...

cm ner nk stop u8comic dh try STOP COMIC ke 26888 xder password di beri untuk unsubscribe?

KakNaa said...

for U8Comic try masuk ke url ni dari hp awak..
http://m.u8comic.com/stop/comic.php
pastu cari UNSUBSCRIBE..Insya Allah boleh..dah byk kali saya buat..

Anonymous said...

xboleh dh cuba bnyak kali..jadi..invalid username or password

KakNaa said...

kalau mcm ni takde cara lainla..kena contact customer service @ 1300820120 ataupun terus walk in ke mana2 outlet MAxis utk settle..

Anonymous said...

salam kak na..
cmne nk st0p msg dpd EPL ek? 26633
sakit ati bt0l laa.. 1 ari amik 60sen..ari2 plak tu tarik kredit..

[husna]

KakNaa said...

@Husna: dah try send STOP ALL ke 26633 tu..

KakNaa said...

kalu taip STOP ALL tak boleh, try send OFF pulak ke 26633

Anonymous said...

KakNaa,, camne nak stop msg dari 23273?? dah send STOP MDV, STOP LIZ, STOP RENA N mcm2 stop la,, langsung tak ada respon, tp kredit tetap ambil..

[aiman]

Anonymous said...

tolong stop u8mag sy nombor mobile 0128400144 dh bnyk kali send stop kredit habis tp servis masih ada apa barang ni?????

KakNaa said...

@aiman: 23273 tu kdg2 leh stop ngan send STOP ALL ja..seeloknya bila msg tu masuk cuba baca sampai abis..kdg2 dia ada bg keyword mcm mdrama/mistik dll..

U8mag kena send STOP MG. tggu msg reply yg ada link utk stop.klik masuk then cari unsubscribe.kalu send stop shj tak msuk website dia,mmg takleh nak stop

miss night moon said...

mtweeter tu..xda unsubscribe pn k na..puas sy cri

miss night moon said...

ok k na..dh jmpa..tima kaseh..:-D

Anonymous said...

salam .. cam mane ye bila kita nak unsubscribe perlu login tp x tau password.. sb x penah langgan tp secara x sengaja tertekan internet .. then saya terus kena charge every time saya topup..

Anonymous said...

salam leh tg x stop langganan ni..camna nk stop HIDUP2 dah byk ki cuba..xtaw cara dah..cuba stop leh x kt no 0124993742..nk tukar no syg nih..adesss

KakNaa said...

Dah try send STOP HD ke no 26700 @ 26777? Ataupun direct masukkan url ni http://m.hidup2.com/stop.php

Anonymous said...

cmna ya nk stop u8comic ne .. ? saya dah stop kat tlfn saya tp msh xble lh ...

Anonymous said...

tq la sis aaq nyer da settle...

Annisa' Dzuraifah said...

xblehke klu aku nak unsubscribe gna on9... bengang r.... skunk gna fon murah je... nak kna guna fon gak ke nak unsubsribe??? Macam haram btol r.... =="

KakNaa said...

@annisa: setau saya kena guna phone utk unsubscribe. takde lg mekanisme utk padam secara online..kalu tak kena call 1300820120 minta diorg tlg cancelkan...

Anonymous said...

amalina;kak,nk stop mtweetwr tu kne type stop mt kn?ps2 die da bg link then sye bukuk kt komputer je.ps2 login then die tulis ur subscrition has been stopped.tp xde pon unsubscribe.mknenye a settle or blom ni?

Anonymous said...

n 1 more thing.xleh gne kt komputer ke?kne fon je eyk?

KakNaa said...

amalina: mmg kena stop dr hp..kalu masuk kat komputer die mmg akan kata kita tak subscribe sbb die takleh detect phone number kita..

amalina said...

tp time login tu da ltak password n no phone.so kne gne fon jgk la ye?then carik unsubscribek i try

Anonymous said...

sy dah banyak kali unsubscibe gameloft game, tapi tak boleh pun..STOP GC TO 22810..SAMPAI PENAT NAK TAIP MSG TU..TI TAK BOLEH PUN...HELP ME.. SEKALI TOLAK RM4 LAK TU

KakNaa said...

utk gameloft, lps kita send stop gc ke 22810, url utk stop akan directly masuk ke service inbox.
ataupun terus je taip link ni http://wapshop.gameloft.com/maxis/sub_unsubscription.php

maxis said...

http://m.u8comic.com/stop/comic.php

Anonymous said...

tlong stop u8mag

KakNaa said...

saya tak boleh tlg stop kan dr jauh..kena buat kat handphone.
cuba masuk laman ni dr handset
http://m.u8mag.com/stop/mg.php then cari link unsubscribe utk cancel langganan anda.
kalu tak boleh juga kenala call 1300820120 mintak customer service staff cancelkan melalui sistem.

Azman said...

salam kak na.
nk tnya ni.ada problem utk EA Game dgn Game Skool.Lepas saya hantar msg untuk stop,dia xde kasi link ape pon.tp dia trus reply "RM.0 Ur Membership Gameskool has beem terminated.To subscibe,send ON GS to 25100" sama gak msg dari EA Game tu.ni maknanya saya dh off ke game tu?Harap kak na dpt bantu..

Anonymous said...

you are now unsubscribed from gameloft club..btl kew dy terminated sy pnya game bodo ni

amalina said...

kak.xde cara lain ke klow nk stop kn mtweeter tu slaen link kt fon?psal ssah plak xde link kt fon.

KakNaa said...

@azman: kalu dah terima mesej gitau dah unsubscribe or terminated maknanya dah cancel la tu..
@amalina: cara lain kena call Hotline la..1300820120.akak dah discover lg cara lain nak stop selain cara2 yg akak gitau ni..:)

Anonymous said...

kaknaa kt mn unsubscribe button utk mtweeter ni??

Anonymous said...

duit kena potong pa cita x ambik pa pun..msok link kena pasword dlu..mana da boh pasword..heran btoi

fatimah said...

asslam kak mcm mna nk stop HD n stop comic smpai tarik duit rm5 stiap kli topup

Anonymous said...

salam,tlg cancel mtweeter kt no ni 0179558935

Anonymous said...

sy xingtla password sy....mcm ane ni kak?

KakNaa said...

adik2 kwn2..utk makluman saya takleh nak cancel dr system tau sbb saya tak ada access. saya cuma berkongsi pengalaman sebagai seorg customer..sekiranya tidak berjaya juga unsubcribe sendiri, korang boleh terus berhubung dengan staff customer service maxis melalui twitter @MaxisListens atau call 1300820120..

amalina said...

sye da cri da unsubscribe mtweeter tp xde pon.

Anonymous said...

tq bergune sgt...pening pantang topup ade je crdit kene potong..akhirnye tw jugak care cancel langganan y ntah ape2 tu.

kuzairiv6 said...

sy bru kene. Kne ptong rm3. Hampeh.. Tp pe pun nombor cm ni sy biasa wt keyword HELP unk tau status nk cloose. Btl x k.naa

nurmaslina said...

cm ne nak mtikan mteweetter 2..aja boleh?

Anonymous said...

thanks laa sape yang buat blog ni????
akhirnya credit saya dah tak dipotong

kimsyi said...

saya da anta stop mt pastu saye da tekan line dye btl ke sye nye da btl2 unsubscribe????
and sye tkan stop hd tp xde pe2 pastoo sye cube m.hidup2.com/stop.php pastoo saye tkan unsubscribe dia da btl da unsubscribe ke???

Arif Amlan said...

mai kita ramai2 repot polis blog ni, nak curi duit org ngan cara ni sama macam merompak bank. asal topup je dia curi

Arif Amlan said...

mai kita ramai2 repot polis blog ni, nak curi duit org ngan cara ni sama macam merompak bank. asal topup je dia curi

Anonymous said...

salam plz help me...............sye msh tk blh nk stopkn mtweet

Anonymous said...

salam , mcm mne lau sy nk stop semua application 2 ? xnak stop satu-satu . tapi sekaligus..

Aimi ngekkkk... said...

mcm mane nk tutup mms , asyik2 kene tolak jew,

Jie said...

mnta tlong bg link na stop bots ley ta?
mlas na mcg..kne caj..
ckop2 ah rm2 da kne caj..
plis yea..

Anonymous said...

menarik topik ni.mak saya selalu mengadu kena potong kredit.tp dh tr padam lak msg dia(ntah ada tdk no tepon/sms,kadang2 trus bg link je).nk check di my hotlink, mcm dh gila je website tu.akaun saya sendiri pun x bleh masuk.ade cara yg umum tak nk buat kalau tak tahu siapa yang potong kredit tu.terima kasih

Anonymous said...

aku ada 1 soklan...xtau ko bleh settle ke x...aku langgan fb2mobile, tapi 1 alert inbox pon aku x dpt...alert lain ada je

tolong, aku dh rase membazir je walau pon rm3

012-2031393

Anonymous said...

[Free Msg] E1201: Sorry! Your account balance is not sufficient to do this transaction. (32300)

Abis duit nk stop ni.... dh la duk telan krdt je.. tlng la sy

Anonymous said...

nasib baik cpt baca blog nie.. x perasan hidup2.com dah 3 hari menceroboh tepon aku.. smpt la dia amik 3 hinggit.. ikut nasihat k.na dah dpt terminated..

Anonymous said...

WHO ONLY...kenapa kredit saya dipotong hah!27730 ni kes menipu orang dengan cara ni ke apa!dah buat unsubscribe,stop mg dan dll! ikut je apa message ni suruh tapi tak ada respon apa pun! ingat orang ni topap untuk di ambil ke! orang nak guna kecemasan pun tak dapat! kita bukannya langgan bende hala ni kalau tak nombor 27730 yang potong nombore lain plak yang potong!!! aishh menyusahkan betulll!!!

Anonymous said...

salam akak knpe kita dah stpo smue tpi masih potong ag contohnye EA pning laa rase nak nangis auw...

Anonymous said...

Assalamualaikum kak na ..

Dhia baru tukar kad sim baru .. Kadang kala topup dhia selalu hilang 0.20 sehari dalam smggu .. X prnh msk apa apa aplication pun .. Macam mana nak buat kak na ?

Anonymous said...

k.na xbole pon nk stop fb2mobile tu,,dy jdy status! hwaaaa!!

zaman said...

kl sms yg xde nombor tu mcm mane plak nk stop? msg dia mobi9-190004147...msg pnye nombor pn cmtu jgk...adeii pening...abis kredit dia duk amik..5rggt plak tu...skali dua xpela ni byk kali...huhuhuhu...

KakNaa said...

Hi semua..sorry ya lama dah tak jengah blog ni..
Selalunya apa2 juga ECP yg dok charge kredit tu akan bgtau keyword kat dlm msg die..keyword yg K.Naa bg tu cuma keyword yg common ja..yg selalu customer Maxis atau Hotlink terkena..sekarang lagi mudah, dah tak pyh masuk web die..cuma 1. taip keyword STOP KEYWORD send ke No berkenaan. 2.Tunggu reply dan reply balik UNSUBSCRIBE. biasanya berjaya cancel subscription kalu ikut step ni.

For @Arif Ramlan. Saya tak dpt untung sesen pun buat blog ni. Cuma niat nak berkongsi pengetahuan dan pengalaman ja.

Karasuma Yuuri said...

Assalamualaikum!
Kak Na, panjang citer nih. Hari tuh, adik saya men phone (entah camna la...) Dia pi langgan Popstar punya servis. Dalam seminggu tu 3 ringgit dia telan. Kadang kadang bila dapat mesej dari 23238 dia telan kedit singgit. Camna nak stop? Dah tak larat menahan seksa mentop up nih. Tolong la...

KakNaa said...

Karasuma: Try taip STOP ALL ja send ke 23238..Insya ALLAH akan cancel semua langganan kita pada nombor tu..

Anonymous said...

dah try tp x bleh jgk apecer

Anonymous said...

MTweeter
STOP MT
27770
hello saya dah buat ni lepas
dah unsubscribe tapi dia tak balas pun
"Your subscription has been terminated.
camna?

Muhammad Najmi said...

kak cane nk stop MMS ISLAMIK?????dh try STOP MMS ISLAMIK ke 23456 tp x jdi..

Anonymous said...

saya nk tnye ni..camne nk stop dari 22810..stiap kli send STOP GC antar kt no 22810 msti fail tak kire la mse tu kedit byk mne pn..tlg sis..pnat la nk tpup byk2 ni..0174974476

KakNaa said...

Salam semua..bagi kes bila send sms utk stop tp selalu failed boleh try tukar simcard masuk phone lain. biasanya kes camni akan jd bila guna hp sony ericsson.
@Mohd Najmi: Try send stop all saja..tgk dpt reply apa..kdg2 bnda ni kami pun try & error jek..:)

nur atika said...

cmne nk buank mtweeter?da msok link tu tp xnmpk pon UNSUBSCRIBE...cmne nih?dah xsnggop kne telan duit 2ringgit nih

Anonymous said...

type send to <27770> . . lepas dapat msg reply . .

Anonymous said...

UNSUBSRIBE

Anonymous said...

da UNSUBCRIBE 2 3 hri dpt msg kna tlak lg...gameloft.

Anonymous said...

RM1 kne tolak dari (aka maxis fb2mobile no.23223)byk cara dh sy stop dgn taip STOP FB2MOBILE,dan ada msj yg sy trima dia kata RM.0 Opps,you haven't joined maxis fb2mobile service,kak Na cm ner lgi erk Nk wat dh x taw dh nie.xnk ar lg dok kne potong kdit jer...(Baha)

Anonymous said...

RM1 kne tolak dari (aka maxis fb2mobile no.23223)byk cara dh sy stop dgn taip STOP FB2MOBILE,dan ada msj yg sy trima dia kata RM.0 Opps,you haven't joined maxis fb2mobile service,kak Na cm ner lgi erk Nk wat dh x taw dh nie.xnk ar lg dok kne potong kdit jer...(Baha)

Anonymous said...

Utk Gameloft:

STOP ALL

Sent to 22163

Thats all... :)

KakNaa said...

@baha sorry ya..kalu dah try unsubscribe sendiri guna sms tak berjaya awak kena call hotline 1300820120..mintak tlg cust service cancel guna sistem diorg..:)

KakNaa said...

@baha sorry ya..kalu dah try unsubscribe sendiri guna sms tak berjaya awak kena call hotline 1300820120..mintak tlg cust service cancel guna sistem diorg..:)

Anonymous said...

Saya mmg ckup pns dngan u8Comic asyik dok ptong krdit sya ja sdangkn sya tak gna pn dia barua btoi.klaw ya pn nk kya jngan bt naya pngguna.Dh la to bla kita nk stop katanya send STOP COMIC to 26888 tpi tak jga slsai msaallah.Apa yg trjdi di hntar plak kpda kita 1msej ( invalid keywod formore info,please visit http://m.u8comic.com/). kpla bpak dia btoi sptutnya pmudahkn pngguna bkn mndtangkn msllah lg,yg pndai intrnet@ ada kmudahn tak apa la tpi bgi pngguna yg sbaliknya sdah tntu trtkan ada otk ltak dkat mna. nk blsah krdit pngguna ckup mdah tpi bla pngguna itu sndri nk stop tmbul msllah pikir ar jngn hnya pntingkn diri n syarikt sja. Dengan nama allah sya brsumpah krdit sya yg di pyong slma ini mmg sya tak hlalkn dnia akhirt. Tlg stop smua ini no phone sy 0175336810 yg tlah di daftarkn atas nama ank sya NUR FATIHAH BINTI MOHAMAD SAAD.

noor sham said...

Sy nak minta tolng..bagaimana cara hendak mendapatkan glu credit dari game frontline commando..?..... tolng reply okey....

Anonymous said...

Wow! In the end I got a weblog from where I can genuinely
obtain valuable facts concerning my study and knowledge.


Here is my website ... term life insurance quote online

batpengembara said...

salam saya dah banyak kali hantar msg ke 27770 .. taip msg STOP MT tetapi maseh lagi kena potong kenapa jadi mcm ni ?

Anonymous said...

Tlog stop kn tweeter ni,,tk snggup da kena ptog kdit...

miss said...

Salm sy pn kdit kna ptong...slalu dpat msg cam ni RM0.50.Click and enjoy Daily video..cam ne nk stop ea? please tolong sy.....:(

Anonymous said...

Thank you for your help!

Feel free to surf to my webpage: reiseland türkei

KakNaa said...

Salam semua..blog ni cuma memberikan kaedah alternatif utk cancel semua subscription tu..in case tak jadi atau masalah berulang K.Naa suggest call Hotlink directly..saya BUKAN staf maxis ya..TQ

Shahril Shamsudin said...

kisahnya maxis jual no pada orang... tak larat la macam ni hari hari nak kena taip STOP ALL la aper laa... tapi no yang sama tetap keluar selang sehari dua...

Anonymous said...

terima kasih byk2 kak na, saya call maxis centre.. depa akan batalkan no ucomic tu sebab saya try cari unsubscribe x jumpa. tension betui sebab dah mesej stop comic still depa nak hantar juga.

Anonymous said...

Ksian kak naa..sabar je la kan kak naa..bnyk pahala kak naa dpt sbb tlg diorg ni..dah mcm google dah kak naa try bantu diorg...hehe

Anonymous said...

Cmana nk stop msj dr 23273

Anonymous said...

salam. sy pn sm, krdt selalu kn ptg dr u8 comic. dh msg unsubcribe bagai tp ptg jgk.. cmna eh? xkn nk pkai no len kot huhu.. tlg sat kak naa

Anonymous said...

slm kak sy selalu dpt msg dr no 22325 cam ne nk stop meyemak je,,,pls tlg ye kak....

Anonymous said...

slm kak sy selalu dpt msg dr no 22325 cam ne nk stop meyemak je,,,pls tlg ye kak....

eJuN said...

Askum..sya dh cuba hantar STOP BOTS..tpi dia tlis apatah...RM2. Yr BOTS is renew. U hv Free 200 goldpoints, free games, chat, movies, meet frens. http://www.botsmax.com/maxis. To stop, send stop bots to 27117”...Macam Mna Nk Buat Nie ??? Harap Dapat Tolong Saya...Emel Saya Hafizul57@yahoo.com

FIQRY said...

SALAM KAK , SAYA NAK TANYA KALAU TMZ CAM NE

haluelaw said...

Salam.. Ermm, blog ne bole guna untuk pgguna dgi juga ke? Erm, sya tak tahu app mana yg sya lggn ni. So, mcm mana nak stop ni?

Anonymous said...

Mcm mna nk stopkan push video tu ye..... stiap kali kredit ada lebih dari RM3 Pasti kena tolak RM3 Dri akaun

siti said...

Salam, sy baru beli no. Hotlink yg baru pakej free mobile Internet. Masa sebulan pakai Internet mmng laju lps tempoh sebulan speed dia lembap skit. Pastu sy bt pas mobile Internet RM 2 sehari. Dah brp lama sy x langgan pas mobile Internet RM 2 sehari tp dia still potong top up sy. Mcm mn nak stopkan benda ni.

slie chik said...

Klau dia dtg. http://www.freemobilefun.net/wallp/76_76/cool/coilsprings.jpg
Nk gna kod aper ye nk stop dr trus abik kredit kite...

Anonymous said...

Aduch kAk pleas kak ..saya selalu dapat msg dari 22325..mcam mna klau nak stop..jadi pening kpala....

Kak Inaz said...

Assalam . kak . macam mane nak hentikan satu nombo ni .. 28833 ni slalu amek rm3 . dgn 32868 slalu amek rm1 . mcm mne nk hentikan ?

Anonymous said...

Salam,saye ade masalah ngan mtweeter.duit kene sedut RM2...pastu saye tekan STOP ALL kat 27770.dia tulis your subscription has been terminated...btul ke kalau dia tulis macam tu,dia takkan sedut duit agi..mohon penjelasan...

Anonymous said...

saye kene sedut duit ngan mtweeter.tolong unsubscribed kan nombor saye 0127514330.

Anonymous said...

Macam mana boleh jumps??? Share sikit miss...berkesn x???

Anonymous said...

*jumpe

Zarina Hat said...

Salam..sorry tak dapat reply semua komen2..

Tolong baca entry ni ya
http://zarina5382.blogspot.com/2014/09/alamak-kredit-saya-kena-potong-last-part.html

nur emyra irwani said...

salam kak na ..sye nk tnye .. klau sye dh send stop mt and dh send subscrible .. laen mase kredit kite akn tolk lgy ke x ???

Muhd Cotek said...

salam kak na sye x thu mcm mne nk unsubscribe mt . dah tekan link pastu x thu kat mne nk unsubscribe

jabelo ris said...

Gimana cara stop mtweteer gan

Anonymous said...

hai semua, mcm mne stop msg dari nombor 20000 tiap mingu potong rm2

Edy Richard said...

.kalu dah try unsubscribe sendiri guna sms tak berjaya awak kena call hotline 1300820120..mintak tlg cust service cancel guna sistem diorg..:)

warisan ku said...

Utk stop mtweeter anda blh taip STOP ALL dan htr ke 27770 sy dh buat n berjaya.

Erawati Zulkarnaini said...

kenapa sya x blh on9 bots dari jam 12 am??? bosan

Anonymous said...

Hantar STOP ALL ke 33228 utk hentikan freemobilefun

Anonymous said...

nomor nih dah stop all tapi tak jalan jugak daaa... 39893

Rozaimi Abdullah said...

Thanks,klau x kne tolak je topup

Mazli Khairudin said...

salam,

tolong kasi tau caner nak stop gameloft utk celcom??

Mazli Khairudin said...

salam,

tolong kasi tau caner nak stop gameloft utk celcom??

MUHAMMAD IQBAL said...

admin betul la stop all hilang semua ambil kita ambil tak kish la no celcom ke no maxis digi u mobile

suwaibah sayuthi said...

assalam kak naa... cena nk stop lgganan plan hotlink wm tu??? mmg la free tenet tapi xlarat nk topup tuk activekan tarikhnya... sblom ni saya slalu guna validity tu tapi bila dh tukar ke plan hotlink tu xde dh validity tu at *100#... ada cara x yg akak tahu cena saya nk stopkan plan hotlink yg sya ambil tu??? harap sangat akak balas... terima kasih

Zarina Hat said...

Minta maaf semua yang komen2..Kak Na sibuk sampai tak sempat nak jenguk n update blog serta menjawab soalan2 korang semua.. in sya Allah..lepas ni akan aktif berblog semula..:)

Anonymous said...

Repot SKMM je abis citer mintak skali refund. Tak pelik ke mane dieorg ni semua dapat nombor kita?? Dah tau banyak mms scam kenape operator tak block?? Ade share ke?? Nampak tak???

Ainna said...

kak na camne nak stop mesage dari 33933 .. stiap minggu tln 4 ringgit.. pening kepale ..

Zarina Hat said...

Ainna: dah try STOP ALL? Selalunya keyword tu dah ok utk sebrg ECP bermula dengan 3XXXX. :)

Anonymous said...

Mcam mna nk stop message dari 23268...dh stop dh tpi x jdi apa2 pun...

Anonymous said...

Mcm mna nk stop message dari 23268...dh stop tpi x jdi apa2 pun....

hamira hana said...

Macam mane nak stop message dari 20505..makan duit org rm 3 setiap kali topup...please help me...email me hamira_hana@yahoo.com kalau ade solution utk masalah ni.Terima kasih

Post a Comment